Låt inte ett spel ta all din tid

world of warcraft

Med den digitala revolutionen som tagit fart de senaste åren så är det många spelbolag som har satsat hårt på ett spel som faller i klassen massive multiplayer online role-playing game. Detta möjliggör att du som spelare kan bygga upp din karaktär exakt som du vill och det är ditt uppdrag att få ut karaktärens fulla potential.

Det spel som har satt tydliga spår på marknaden är World of Warcraft, där du hoppar in i en fiktiv värld som skapats utifrån Blizzard-universumet. När detta spelet först lanserades 2004 fick det en så stor genomslagskraft att de lockade strax under 12 miljoner människor till sina datorskärmar för att slåss för en av de två sidorna: The Alliance eller The Horde.

Däremot så har spelvärlden utvecklats, och utvecklas fortfarande, och många intressanta spel släpps årligen. Detta gör att du och många av dina vänner kommer spela en uppsjö av spel för att testa på något nytt. I dagens läge så är det många andra spelföretag som har gått på samma linje som Blizzard, men även adderat andra element för att försöka locka över så bred spelarbas som man möjligtvis kunde. Vad man också har börjat märka är att alla dessa spel har en gemensam nämnare: Det tar väldigt lång tid innan man kan klassa sig som bra. Vad det här beror på är att spelen involverar att utveckla nya kunskaper och strategier som gör en framgångsrik, till skillnad från exempelvis online slots eller spel som Cookie Clicker där man i princip bara behöver trycka på en knapp. I med att det dessutom finns så många olika typer av spel på marknaden så är det många som inte förhåller sig till ett och samma spel hela tiden, vilket gör att man inte blir tillräckligt bra på något. I denna artikeln så kommer vi försöka guida dig till hur man kan effektivisera sitt spelande i dessa olika spelen så att man når sina mål.

Effektiviseringen är nödvändig

Ibland så vill man bara hoppa in i ett spel för att få tiden att gå, men denna tiden kan också göra så att man spenderar onödigt många timmar på ingenting. Genom att ha en upplagd plan på vad du ska göra medan du är online så kommer du märka att tiden du är uppkopplad blir mindre, men du får mer gjort. Detta kan handla om att du tar en dag till att farma de olika materialen du kommer behöva till dina vapen, eller att du tar en dag för att endast besegra stora bossar.

Effektiviseringen går hand i hand med att man kan spela olika spel

Genom att man effektiviserar sitt spelande så kommer du märka att det också finns tid över till andra spel. Men det är viktigt att du effektiviserar alla de spelen du spelar så att du inte låter spelandet ta över hela din värld och du glömmer av omvärlden. Planera därför in dina speldagar efter vad du ska få gjort i de olika spelen och se till att endast göra detta.

Se till att ta pauser från den fiktiva spelvärlden

Som mycket annat så ska man inte låta spelvärlden ta över hela din värld, utan du ska se till att ta pauser. Det är även under dessa pauser du kan planera dina kommande spelsessioner och därför se till att du alltid håller dig till en rimlig tidsplan.

Något som man alltid ska ha i bakhuvudet är dock att man inte ska spendera sin tid på de spelen som man inte tycker är roliga då tiden alltid kommer kännas väl spenderad om du har roligt under tiden.