World of Warcraft

Välkommen till sajten som erbjuder dig allt och lite till om det populära och älskvärda spelet World of Warcraft som spelas av över 5 miljoner spelare dagligen. Vi kommer att lära dig hur du når nya nivåer i spelet, hur man spelar det och vad det hela går ut på – så följ med på en underbar resa in i World of Warcrafts förtrollande värld. Det första som du får göra när du startar spelet är att välja din karaktär och ditt utseende, och när du har gjort det får du även välja vilken klass som du vill spela. Det finns flera olika att välja mellan och grundregeln är att du kan välja antingen en klass som gör skada, en klass som skyddar andra spelare, eller en som helar dem.

Det är helt upp till dig att välja en klass, men tänk på att vissa klasser faktiskt kan göra mer än bara en sak. En Demon Hunter kan exempelvis både skydda sina medspelare eller välja att göra skada mot monster, och det går att specialisera sig på en viss spelstil med hjälp av förmågeträdet inne i spelet. Det är även där som du kan välja vilka olika förmågor du vill använda dig av, och du kan även växla mellan de olika förmågorna beroende på när och hur du vill använda dem. Alla spelare tycker ju inte om att stå i bakgrunden och hela sina medspelare medan andra gör det, så det går oftast att välja minst två olika sätt att spela på, även för en klass som är ämnad för att hela.

Att nå upp till maximal nivå

I dagsläget så är nivå 120 det högsta som man kan uppnå i World of Warcraft, och detta kan man göra via speltillägget Battle for Azeroth som släpptes i augusti 2018. Du kan däremot välja att stanna på en lägre nivå om du så önskar, eller om du inte har köpt tillägget – och även om du kan spela spelet så får du tyvärr inte tillgång till de nya områdena eller rustning, vapen och så vidare. Det kan även vara svårare att hitta andra spelare att spela med så tipset är att alltid hålla sig uppdaterad när nästa speltillägg släpps. Gärna förbeställa det så att du kan hoppa in och spela på en gång när spelutvecklaren låser upp möjligheten till högre nivåer. Spelet är otroligt stort vilket också betyder att du kan välja att spela spelet på olika sätt.

PvP eller PvE

Det finns två huvudsakliga sätt att spela World of Warcraft på, och det är att antingen spela PvE, vilket är en förkortning av Player versus Enemy, eller PvP som är en förkortning av Player versus Player. Du kan alltså spela mot andra spelare och utmana dem, eller spela tillsammans med andra spelare för att utmana olika monster i spelet, som alla har unika förmågor och spelmekanik att anpassa sig efter. Många monster i spelet är otroligt starka och kräver en hel grupp av människor för att besegras. Dessa monster kallas för bossar och de kan enbart besegras av en sammansvetsad grupp av spelare som utmanar dem i olika räder. Spelutvecklaren Blizzard har underlättat för många spelare, som inte vill ägna hela sin tid för att samla bättre rustning, genom att de har skapat ett system som heter LFR.

Vad är LFR-verktyget?

Eftersom att många spelare har klagat på att vissa monster är så svåra och kräver så mycket tid och energi att besegra så har World of Warcraft nu ett system som kallas för LFR, eller Looking For Raid, som man kan använda sig av för att komma in i anpassade räder som är enklare och mycket lättare att besegra. Du får bra utrustning från dessa räder, men du får inte lika bra utrustning som i de allra svåraste utmaningarna i spelet. Men i slutändan får du ändå uppleva en del av spelet som du kanske inte hade kunnat göra annars. När spelet släpptes för första gången var det så svårt att det kunde ta flera månader att nå upp till maximal nivå, spelet har verkligen gått igenom många ändringar. Prova du också!