Tips för WoW


När det gäller spelet i sig så finns det mycket som du kan göra för att underlätta spelandet, och något som du måste komma ihåg är att det faktiskt går att ladda ned verktyg från tredje parter som kallas för addons. Dessa gör spelupplevelsen mycket lättare oavsett vilken klass du väljer att spela, och ett exempel på tillägg från tredje part är Recount, som visar hur mycket skada du gör i realtid samtidigt som den visar hur mycket skada som de andra spelarna i din grupp gör. Det finns tillägg till nästan vad som helst i spelet och det gäller bara att du använder tilläggen som underlättar din spelstil mest. Alla tillägg kan hittas på nätet med simpla sökningar på sökmotorer som Google eller Bing, vilket gör det hela ännu enklare.

En annan sak som ofta glöms bort är kommunikation med dina medspelare, och detta kan du antingen göra genom att skaffa program till datorn som Skype eller Teamspeak. På senare tid så har de flesta spelare använt ett program som heter Discord där du enkelt kan prata med dina vänner och medspelare enbart genom att klicka dig in på en röstkanal och tala via ditt headset. World of Warcraft har även en egen kanal för röstläge där du kan tala med de spelare som du spelar ihop med, så vill du inte ladda ned ytterligare mjukvara till din dator är detta ett ypperligt tillfälle för dig. Det är viktigt med kommunikation eftersom att allt hänger på att alla spelare gör rätt när man strider mot olika monster.

Hitta rätt medspelare

En klan eller guild som det kallas för i spelet är en samling av spelare som har valt att samarbeta i en förbestämd grupp. Det finns olika klaner att välja mellan beroende på vad du vill göra i spelet och du kan även söka efter en lämplig klan via spelets egna sökmotor som du hittar längst ned till höger bland de andra knapparna. Du bestämmer i slutändan hur du vill spela och vill du enbart spela PvP så kan du göra det, och då kan du välja en klan som fokuserar enbart på det. Vill du däremot ta dig an episka utmaningar och försöka besegra de allra svåraste monstren eller bossarna i spelet så behöver du ansöka om att komma med i en klan som har som mål att göra precis det.

Lär dig din karaktär

En viktig aspekt i det hela är att faktiskt ta sig tiden att lära dig hur din egen karaktär fungerar på det mest optimala sättet. Det finns flera guider som du kan läsa på nätet men du kan också fråga om tips av andra spelare medan du befinner dig i spelet. Ett misstag som många spelare gör är att de inte använder alla förmågor som finns tillgängliga för din specifika klass, och många förmågor är livsviktiga när det kommer till några av de allra svåraste bossarna i spelet. Spelutvecklaren Blizzard har ofta skapat bossar som går ut på att du ska använda särskilda klasser och deras förmågor för att besegra dem och då gäller det att du har full koll på din karaktär och klass när det väl gäller.

Bli ett proffs på att samarbeta

World of Warcraft går till stor del ut på att samarbeta med andra spelare, och även om det inte alltid är lätt så kan du som spelare utnyttja dina kontakter med andra spelare som du kommer bra överens med för att skapa en harmonisk grupp av deltagare som samarbetar som en väloljad motor. Till största delen så handlar det om att hitta många personer som har liknande mål som du, och på så sätt så har du kommit en bra bit på vägen. Samarbete är A och O i detta spel, och det är otroligt viktigt att du använder dig av alla möjliga knep för att stärka din samarbetsförmåga för att kunna hjälpa dina medspelare att lyckas tillsammans med dig när ni ger er ut på äventyr.

 

 

ID: level7.nu_5

Världsmästerskapen inom onlinespel från Blizzard – level7.nu

Läs mer om hur världsmästerskapen från Blizzard går till när det kommer till spel som World of Warcraft och Starcraft 2. Klicka här!

Battle.net världsmästerskapen

Battle.net World Championship Series är spelutvecklaren Blizzards egenutvecklade världsmästarserie som påbörjades år 2012 och spelen som ingår är deras egna titlar World of Warcraft, Starcraft 2 samt Hearthstone. Turneringen spelas på de senast uppdaterade versionerna av spelen och de allra bästa spelarna i världen deltar, vilket är mycket spännande och väcker stort intresse bland hobbyspelare världen över. World of Warcraft är ett så stort spel att man har avgränsat spelet till Arena, vilket är spelets flerspelarläge där deltagare kan strida mot andra spelare för att se vem som behärskar sin klass och sin karaktär bäst. Det går även ut på samarbete vilket är väldigt viktigt i e-sport. När det kommer till Starcraft 2 möts ofta två spelare mot varandra medan i World of Warcraft kan det exempelvis röra sig om två mot två eller fem mot fem.

I spelet Hearthstone spelar man 1vs1-spelare för att ta reda på vem som är den allra bästa spelaren, och alla tre spelen skiljer sig åt mycket både vad gäller det designmässiga men även när det kommer till spelmekanik, taktik och så vidare. I Starcraft 2 gäller det att bygga sin bas så fort som möjligt för att få ett försprång, eller för att få ut så många soldater som möjligt i början, så att man kan överrumpla motståndaren på en gång innan han eller hon har hunnit att bygga färdigt sin bas. När det kommer till World of Warcraft och själva arenan som man strider i så handlar det om att välja rätt kombination av klasser för att antingen kunna göra så mycket skada som möjligt eller överleva så länge som möjligt.

Taktiker och samarbete

När lag eller enskilda spelare möter varandra handlar spelet mycket om taktiker, och det är även här som man ibland kan se nytänkande idéer och sätt att spela på. Turneringar som dessa sänds alltid live och kan ses världen över, vilket skapar en härlig känsla av gemenskap inom spelvärlden. Men det är även ett sätt för ungdomar som drömmer om att en dag bli en av de allra bästa spelarna i världen att se hur de kan komma dit. E-sport har vuxit till en seriös aktör på spelmarknaden, och vinstpengarna är stora och följarskaran är enorm, vilket har fått sporten att växa bara på några få år. Idag kan du till och med spela på e-sport och det hittar du oftast hos nätcasinon, vilket betyder att du som är insatt inom spelvärlden kan ha en stor fördel över andra.

Blizzard och deras påverkan inom spelmarknaden

Världsmästerskap inom Blizzards egna spel är ett stort steg att ta för en spelutvecklare, och detta är bara ett tecken på att de gör mycket rätt. Det är inte enkelt att organisera ett mästerskap, men denna spelutvecklare har lyckats att skapa många populära speltitlar inom flera olika kategorier. Det innebär också att de har tagit en stor del av marknadsandelen när det kommer till onlinespel. Att hålla mästerskap är ytterligare en del av den allt mer populära och växande sporten e-sport, och då har man kommit långt när det kommer till spelutveckling och organisering. Företaget Blizzard startade året 1991 och då fanns nog inga tankar på hur långt de faktiskt skulle lyckas komma. Numera ägs Blizzard av det enorma spelföretaget Activision och detta är ännu ett steg mot världsherravälde på marknaden.

Hur går man tillväga för att bli professionell spelare?

Om du går i tankarna på att bli en professionell spelare, och kanske delta i världsmästerskapen som Battle.net World Championship Series någon dag, finns det en hel del information och guider för att bli en bättre spelare. Det viktigaste är att du hittar rätt spel för dig, alltså en speltitel som passar din spelstil bäst. Om du vill påverka utgången av ett spel på egen hand så är Starcraft eller Hearthstone ett bra alternativ eftersom de ofta spelas 1 mot 1, men är du mer av en lagspelare kanske World of Warcraft kan vara något att satsa på. Hur du än gör kan du lära dig av proffsen genom att titta på när de spelar via exempelvis Twitch eller Youtube. Eller varför inte på turneringar och världsmästerskap?