The Horde och The Alliance


I World of Warcraft finns två primära stridande sidor – The Horde och The Alliance. The Horde består av troll, orcher, odödliga och blodalver, för att nämna några. I The Alliance strider människor, nattalver, dvärgar och tauren. Inom varje ras finns olika klasser, såsom mage, rouge, warrior, priest, paladin med flera. Antalet spelare i WoW har alltid varit stort och varje gång en expansion släpps ökar antalet. Även om spelare försvinner och kommer tillbaka finns det karaktärer i spelet som alltid hänger med. Om de inte avlider tack vare en expansion givetvis. Vi kommer lite längre ned ta upp några namn i spelet som funnits med länge.

World of Warcraft nådde sin topp när de hade över 12 miljoner aktiva användare. Det var några år sedan nu. Nu har Blizzard valt att inte delge informationen om antalet aktiva spelare längre, vilket är lite trist. Men, de har inte slutat arbeta på Blizzard, därför släpper de nu i dagarna en helt ny expansion, vilket innebär en ökning av spelare igen. Varför WoW har så många spelare beror antagligen på att en spelare kan välja att bara spela för sig själv, göra uppdrag och stiga i nivå, eller strida från tidig nivå mot antingen The Horde eller The Alliance i så kallad PvP. Vilken sida man väljer är en smaksak.

Ledarna

Sylvanas Stormrunner (Horde) är från början en så kallad blodalv med titeln Warchief of the Horde men blir under senare delar av spelet dödad i strid. Hennes själ slits ut och hon blir slav under The Lich Kings kommando. Hon bryter sig dock senare lös från förbindelsen med The Lich King. Jaina Proudmoore tillhör alliansen och är av rasen människa. Hon är högt rankad inom The Alliance och en av de bästa magikerna i Dalaran. Under en tid i spelet försöker hon bibehålla fred med The Horde men efter att hennes stad attackeras flyr hon med blotta livet i behåll och bestämmer sig för att söka hämnd.

Sargeras

Sargeras är en riktigt mäktig titan med magiska krafter som försöker befria sin skara med demoner in i världen genom en gigantisk portal. The Burning Crusade heter expansionen när Sargeras med våld försöker ta sig in. Innan Sargeras blev ond stred han för titanerna och dödade demoner, tills han en dag ansåg att inga världsliga själar skulle längre få finnas. Han och hans armé av hänsynslösa demoner, The Burning Legion, tar sig från värld till värld för att förinta allt liv med hjälp av sin egen magi, “Fel”. Sargeras med armé kan verka ostoppbara men med lite strategi och sann laganda blandat med skicklighet blir de en lätt match!

Archimonde The Defiler

Archimonde är även han en demon och fungerar som Sargeras högra hand. Det var i början, för cirka 25 000 år sedan, som Archimonde, då en av tre ledare för Eredar, blev erbjuden oändlig makt på villkoret att följa Sargeras. Archimonde och Kil´Jaeden övergav sitt ledarskap utan tvekan men den den tredje ledaren, Velen, valde att inte bara avböja utan även fly och möjliggöra för en ny ras, Draenei. Archimonde fungerar som nämndes som Sargeras högra hand, tillsammans med Kil´Jaeden. Archimonde överser de militära trupperna och planlägger de brutala invasionerna och attackerna på världar. I spelet är Archimonde en boss i en så kallad raid, The Battle for Mount Hyjal.

Sammanfattning

World of Warcraft är ett enormt spel med otroligt många karaktärer. Många finns kvar, medan andra försvinner i takt med att spelet får expansioner. Det krigas och en del dör i strid för att sedan återuppstå. Det är väldigt svårt att hålla sig uppdaterad vad gäller karaktärer i spelet på grund av detta. Därför är det toppen att det finns en hel plattform med all information du någonsin kan behöva veta om World of Warcraft. Genom en enkel sökning på internet kan du få hela historien om allt från The Horde och The Alliance, till blodalverna, orcherna, människorna och hur det hela egentligen startade. Det är lätt att förstå varför spelet älskas av så många spelare.