Spelandet i World of Warcraft


När du börjar spela World of Warcraft får du valet att starta en helt ny karaktär från nivå 1, och du har för tillfället möjlighet att nå upp till nivå 120. Spelare som köpte den nya expansionen Battle for Azeroth fick även möjlighet att få en karaktär till nivå 110 direkt, vilket sparar mycket tid för dem som vill fokusera mer på räder och spelandet på den högsta nivån. Väljer du en Death Knight får du börja från nivå 58, och väljer du en Demon Hunter får du börja från nivå 98, vilket är ett stort plus. Du får helt enkelt välja din karaktär och klass med omsorg.

Det finns många olika klasser i World of Warcraft och även om du självklart kan ha flera olika tar det väldigt lång tid att nå upp till den maximala nivån i spelet. Spelet tar inte heller slut när du når nivå 120 utan det är i princip då det tar fart, när du kan börja spela de allra svåraste utmaningarna som spelet erbjuder. För tillfället så kostar det 12,99 euro per månad för att spela spelet och även om det kan kännas som en relativt hög kostnad får du faktiskt väldigt mycket för det du betalar för. Spelutvecklaren Blizzard håller spelet konstant uppdaterat och planerar nya expansioner nästan årligen.

Olika sätt att spela World of Warcraft

Detta spel är otroligt stort, och det betyder också att det finns flertalet sätt att njuta av spelet. Du kan gå omkring och göra uppdrag på egen hand om du känner för det, eller så kan du ta med en vän, eller varför inte en främling, för att skynda på uppdragen eftersom att man alltid är starkare om man är fler. Det finns möjlighet att påbörja olika yrken som genererar inkomst i spelet, och det är guldmynt som gäller för alla spelare i spelvärlden. I spelet kan du även befinna dig på flera olika kontinenter och världar som hör till spelvärlden, och det kan ta hela dagar att utforska alla områden.

Välj rätt utrustning för din karaktär och klass

När Blizzard släppte World of Warcraft för första gången fanns det inte några guider eller hjälp på nätet när det gällde att välja utrustning som passar din karaktär på bästa sätt. Det innebar att många spelare hade felaktig rustning på sig och hade av den anledningen mycket svårare att nå upp till högre nivåer i spelet. Numera har Blizzard gjort flera ändringar som att du enbart kan plocka upp rustning och vapen som du kan använda och som förstärker din karaktär ytterligare. Detta är viktigt ur flera aspekter, men när man talar om bossar och de allra svåraste uppdragen så behöver du vara så välutrustad som möjligt.

Samarbete i spelet

Spelvärlden kan vara grym mot nya spelare som inte är vana vid World of Warcraft, och vare sig du väljer att fokusera på att döda monster i spelet eller utmana andra spelare behöver du kunna samarbeta så bra som möjligt för att nå dina mål. World of Warcraft fungerar allra bäst när flera spelare njuter av spelet samtidigt, och många av de allra starkaste monstren kräver upp till 25 spelare för att besegras. Detta betyder alltså att du måste lära dig din klass samt hur mekaniken fungerar redan innan du ger dig in och utmanar de starkaste monstren. I spelet kallas de svåraste utmaningarna för räder.

World quests

Blizzard har nyligen erbjudit spelare möjligheten till något som de kallar för World quests som man skulle kunna kalla för världsuppdrag. Denna nya funktion möjliggör att du som spelare kan få tillgång till otroligt starka vapen och rustning som är i skala enligt din karaktärs nuvarande nivå på din utrustning. Även om din karaktär är på nivå 120 kanske din rustning är på låg nivå och behöver uppgraderas. Då har du som spelare möjlighet att ta dig an dessa världsuppdrag och uppdatera din rustning snabbt och enkelt. Vissa av dem kräver flera spelare vilket du också kan söka efter medan du väljer uppdraget. Visst låter det roligt? Prova du också!